A-
A+
Petri Lätti kurkistaa keittosäiliöön. Pramia hankki Saksasta välineistön, jolla voidaan tehdä kerralla 1000 litraa olutta. Prosessi kestää kuusi viikkoa.
Terhi Rintala
”Pramialla lähdetään liikkeelle perinteisestä lagerista. Se on ehkä vaikein tehdä ja samalla suosituin oluttyyppi.”
Terhi Rintala
Pramia laajentaa omaa valikoimaansa tällä viikolla, kun huomenna tiistaina pullotetaan ensimmäistä kertaa omaa olutta.
– Pienpanimo perustettiin, jotta ei tarvitse itse ostaa kaupasta olutta, naurahtaa toimitusjohtaja Tero Mäkinen.
Pienpanimotoiminnan käynnistäminen merkitsee myös ympyrän sulkeutumista, sillä yrityksen perustaja Marko Mäkinen aloitti tekemällä sahtia 33 vuotta sitten.
– Pienpanimoa voi kutsua meidän molempien unelmaksi, mutta se on meille myös kokonaan uusi tuotantoala.
Pramia osti Saksasta, Baijerin alueelta käytetyt laitteet. Yritys on yksi Saksan vanhimpia toimivia yrityksiä.
– Saimme mukaan myös muutamia säiliöitä. Panimoyrityksillä on usein vaikeuksia saada nimenomaan säiliöitä.
Kerralla tulee 1000 litraa valmista olutta ja näitä keittoja voidaan tehdä automaattisesti 5-6 kertaa vuorokaudessa. Prosessi kestää kuusi viikkoa.
– Valikoimissamme edelleen oleva sahti on tuoretuote, joka valmistuu kuukaudessa, Mäkinen vertaa.
Kun olut on pullotettu tiistaina, säiliöt täytetään nopeasti, jotta uusi erä saadaan käymään.
Tero Mäkinen on käynyt panimoalan, viininvalmistuksen ja tislauksen koulutukset.
– On innostavaa kehitellä uutta prosessia ja saada resepti kohdilleen. Laitteet ovat tietokoneohjastettuja, joten prosessia pystyy säätämään ja seuraamaan puhelimen kautta.
Pienpanimo olut ovat jo pitkään olleet trendi. Pramialla lähdetään liikkeelle perinteisestä lagerista.
– Se on ehkä vaikein tehdä ja samalla suosituin oluttyyppi.
Tuotantoprosessissa tavoitteena on ollut gluteeniton olut.
– Silloin voimme palvella laajempaa asiakaskuntaa samalla tuotteella.
Mäkinen ennakoi, että myöhemmin valikoimissa on ehkä viisi erilaista oluttyyppiä.
– Seuraavana on ehkä saksalaistyyppinen vehnäolut, jota Suomesta on vaikeampi saada.
Pramialla on selvät askelmerkit siitä, miten pienpanimotoimintaa halutaan kehittää.
– Tavoitteena ei ole se, että jokainen erä on erilainen vaan se, että tuotteiden laatu on tasainen.
Pramian oma lager pakataan omalla tehtaalla 0,75 litran muovipulloihin.
– Meidän ajatuksemme on, että olut juodaan aina lasista. Silloin aromit avautuvat toisella tavalla ja maku tulee esiin.
Pakkauksen hiilijalanjälki jää mahdollisimman pieneksi, kun se on kierrätysmuovipullossa.
Pramia myy tuotetta ainoastaan tehtaanmyymälässä.
– Hinnoittelemme sen edullisesti, sillä pienpanimoalennus halutaan siirtää kuluttajille.
Viime kesän aikana tehtaanmyymälän kautta myytiin 38 000 pulloa.
– Siitä on tullut meille merkittävä kanava. Talvet ovat hiljaisempia, mutta heinäkuussa kassalle on koko ajan jonoa.
Tehtaanmyymälän hyvä vastaanotto vauhditti jo suunnitelmissa olleen pienpanimon perustamista.
– Suomessa 60 prosenttia kaikesta myydystä alkoholista on olutta.
Ajankohtaista
Uusimmat
Kysely
A-
A+
Petri Lätti kurkistaa keittosäiliöön. Pramia hankki Saksasta välineistön, jolla voidaan tehdä kerralla 1000 litraa olutta. Prosessi kestää kuusi viikkoa.
Terhi Rintala
”Pramialla lähdetään liikkeelle perinteisestä lagerista. Se on ehkä vaikein tehdä ja samalla suosituin oluttyyppi.”
Terhi Rintala
Pramia laajentaa omaa valikoimaansa tällä viikolla, kun huomenna tiistaina pullotetaan ensimmäistä kertaa omaa olutta.
– Pienpanimo perustettiin, jotta ei tarvitse itse ostaa kaupasta olutta, naurahtaa toimitusjohtaja Tero Mäkinen.
Pienpanimotoiminnan käynnistäminen merkitsee myös ympyrän sulkeutumista, sillä yrityksen perustaja Marko Mäkinen aloitti tekemällä sahtia 33 vuotta sitten.
– Pienpanimoa voi kutsua meidän molempien unelmaksi, mutta se on meille myös kokonaan uusi tuotantoala.
Pramia osti Saksasta, Baijerin alueelta käytetyt laitteet. Yritys on yksi Saksan vanhimpia toimivia yrityksiä.
– Saimme mukaan myös muutamia säiliöitä. Panimoyrityksillä on usein vaikeuksia saada nimenomaan säiliöitä.
Kerralla tulee 1000 litraa valmista olutta ja näitä keittoja voidaan tehdä automaattisesti 5-6 kertaa vuorokaudessa. Prosessi kestää kuusi viikkoa.
– Valikoimissamme edelleen oleva sahti on tuoretuote, joka valmistuu kuukaudessa, Mäkinen vertaa.
Kun olut on pullotettu tiistaina, säiliöt täytetään nopeasti, jotta uusi erä saadaan käymään.
Tero Mäkinen on käynyt panimoalan, viininvalmistuksen ja tislauksen koulutukset.
– On innostavaa kehitellä uutta prosessia ja saada resepti kohdilleen. Laitteet ovat tietokoneohjastettuja, joten prosessia pystyy säätämään ja seuraamaan puhelimen kautta.
Pienpanimo olut ovat jo pitkään olleet trendi. Pramialla lähdetään liikkeelle perinteisestä lagerista.
– Se on ehkä vaikein tehdä ja samalla suosituin oluttyyppi.
Tuotantoprosessissa tavoitteena on ollut gluteeniton olut.
– Silloin voimme palvella laajempaa asiakaskuntaa samalla tuotteella.
Mäkinen ennakoi, että myöhemmin valikoimissa on ehkä viisi erilaista oluttyyppiä.
– Seuraavana on ehkä saksalaistyyppinen vehnäolut, jota Suomesta on vaikeampi saada.
Pramialla on selvät askelmerkit siitä, miten pienpanimotoimintaa halutaan kehittää.
– Tavoitteena ei ole se, että jokainen erä on erilainen vaan se, että tuotteiden laatu on tasainen.
Pramian oma lager pakataan omalla tehtaalla 0,75 litran muovipulloihin.
– Meidän ajatuksemme on, että olut juodaan aina lasista. Silloin aromit avautuvat toisella tavalla ja maku tulee esiin.
Pakkauksen hiilijalanjälki jää mahdollisimman pieneksi, kun se on kierrätysmuovipullossa.
Pramia myy tuotetta ainoastaan tehtaanmyymälässä.
– Hinnoittelemme sen edullisesti, sillä pienpanimoalennus halutaan siirtää kuluttajille.
Viime kesän aikana tehtaanmyymälän kautta myytiin 38 000 pulloa.
– Siitä on tullut meille merkittävä kanava. Talvet ovat hiljaisempia, mutta heinäkuussa kassalle on koko ajan jonoa.
Tehtaanmyymälän hyvä vastaanotto vauhditti jo suunnitelmissa olleen pienpanimon perustamista.
– Suomessa 60 prosenttia kaikesta myydystä alkoholista on olutta.
Ajankohtaista
Uusimmat
Kysely
A-
A+
Petri Lätti kurkistaa keittosäiliöön. Pramia hankki Saksasta välineistön, jolla voidaan tehdä kerralla 1000 litraa olutta. Prosessi kestää kuusi viikkoa.
Terhi Rintala
”Pramialla lähdetään liikkeelle perinteisestä lagerista. Se on ehkä vaikein tehdä ja samalla suosituin oluttyyppi.”
Terhi Rintala
Pramia laajentaa omaa valikoimaansa tällä viikolla, kun huomenna tiistaina pullotetaan ensimmäistä kertaa omaa olutta.
– Pienpanimo perustettiin, jotta ei tarvitse itse ostaa kaupasta olutta, naurahtaa toimitusjohtaja Tero Mäkinen.
Pienpanimotoiminnan käynnistäminen merkitsee myös ympyrän sulkeutumista, sillä yrityksen perustaja Marko Mäkinen aloitti tekemällä sahtia 33 vuotta sitten.
– Pienpanimoa voi kutsua meidän molempien unelmaksi, mutta se on meille myös kokonaan uusi tuotantoala.
Pramia osti Saksasta, Baijerin alueelta käytetyt laitteet. Yritys on yksi Saksan vanhimpia toimivia yrityksiä.
– Saimme mukaan myös muutamia säiliöitä. Panimoyrityksillä on usein vaikeuksia saada nimenomaan säiliöitä.
Kerralla tulee 1000 litraa valmista olutta ja näitä keittoja voidaan tehdä automaattisesti 5-6 kertaa vuorokaudessa. Prosessi kestää kuusi viikkoa.
– Valikoimissamme edelleen oleva sahti on tuoretuote, joka valmistuu kuukaudessa, Mäkinen vertaa.
Kun olut on pullotettu tiistaina, säiliöt täytetään nopeasti, jotta uusi erä saadaan käymään.
Tero Mäkinen on käynyt panimoalan, viininvalmistuksen ja tislauksen koulutukset.
– On innostavaa kehitellä uutta prosessia ja saada resepti kohdilleen. Laitteet ovat tietokoneohjastettuja, joten prosessia pystyy säätämään ja seuraamaan puhelimen kautta.
Pienpanimo olut ovat jo pitkään olleet trendi. Pramialla lähdetään liikkeelle perinteisestä lagerista.
– Se on ehkä vaikein tehdä ja samalla suosituin oluttyyppi.
Tuotantoprosessissa tavoitteena on ollut gluteeniton olut.
– Silloin voimme palvella laajempaa asiakaskuntaa samalla tuotteella.
Mäkinen ennakoi, että myöhemmin valikoimissa on ehkä viisi erilaista oluttyyppiä.
– Seuraavana on ehkä saksalaistyyppinen vehnäolut, jota Suomesta on vaikeampi saada.
Pramialla on selvät askelmerkit siitä, miten pienpanimotoimintaa halutaan kehittää.
– Tavoitteena ei ole se, että jokainen erä on erilainen vaan se, että tuotteiden laatu on tasainen.
Pramian oma lager pakataan omalla tehtaalla 0,75 litran muovipulloihin.
– Meidän ajatuksemme on, että olut juodaan aina lasista. Silloin aromit avautuvat toisella tavalla ja maku tulee esiin.
Pakkauksen hiilijalanjälki jää mahdollisimman pieneksi, kun se on kierrätysmuovipullossa.
Pramia myy tuotetta ainoastaan tehtaanmyymälässä.
– Hinnoittelemme sen edullisesti, sillä pienpanimoalennus halutaan siirtää kuluttajille.
Viime kesän aikana tehtaanmyymälän kautta myytiin 38 000 pulloa.
– Siitä on tullut meille merkittävä kanava. Talvet ovat hiljaisempia, mutta heinäkuussa kassalle on koko ajan jonoa.
Tehtaanmyymälän hyvä vastaanotto vauhditti jo suunnitelmissa olleen pienpanimon perustamista.
– Suomessa 60 prosenttia kaikesta myydystä alkoholista on olutta.
Ajankohtaista
Uusimmat
Kysely