A-
A+
”Olen ostanut tilan tuotteita aiemmin Reko-lähiruokarenkaasta ja tykännyt niistä, joten päätin tulla hankkimaan suoraan tilalta lihaa.”
Katja Korkiakoski
Suomessa lauantaina seitsemättä kertaa vietetty valtakunnallinen lähiruokapäivä sai ihmiset liikkeelle isoin joukoin. Samalle päivälle osui aurinkoinen sää, joten väkeä lähti kauempaakin tutustumaan maatilojen toimintaan. Jalasjärvellä aiemmin Osta tilalta -päivän nimellä tunnettuun tapahtumaan osallistui kolme maatilaa.
Keskikyläläisen Petri Huttusen isännöimän Tuohiston suoramyynnin pihamaa täyttyi vierailijoiden autoista heti aamutuimaan.
–Väkeä on kolme kertaa tavallista enemmän tänään, koska nyt paistaa aurinko. Kiirettä pitää, hymyili Huttunen myyntipöytänsä takana.
Hänen maatilansa tuottamien vapaan kanan munien lisäksi myynnissä oli syysherkkuja omenoista leipiin.
–Naurisleivät menivät puolessa tunnissa, eikä omenoissakaan kauaa kestänyt. Kananmunia riittää, naurahtaa Huttunen ostoksiaan maksamaan tulleelle Paula Kivikolle.
Ensi kertaa tilan lähiruokapäivään osallistunut Kivikko päätti ostaa munien lisäksi leipää ja jauhoja.
– Tulen kyllä toistekin.
Toisessa huoneessa Sirkka Pakkalan ja Ben Vuorisen paistinpannut kävivät kuumina, kun naiset paistoivat tilan omista kananmunista tehtyjä munakkaita lähiruokapäivän asiakkaille. Kananmunan lisäksi annokseen kuului salaattia sekä esimerkiksi nakkeja tai lihaa.
–Munia menee paljon, kertoi Ben Vuorinen paistinpannunsa takaa.
Tuohiston tilan tytär Selina Huttunen ja hänen ystävänsä Venla Vavuli olivat odottaneet lähiruokapäivää hartaasti, sillä kuudesluokkalaisilla kaveruksilla oli tapahtumassa töitä tiedossa. Tytöt kantoivat valmiita munakasannoksia telttaan asiakkaille sitä mukaa kun niitä valmistui.
–Tyttöjen apu on helpottanut meitä kovasti, kiitti Sirkka Pakkala kaksikkoa.
Luopajärveläisten Arto ja Kirsi Huhtalan Lakeuden Highland on lähiruokapäivän järjestäjien joukossa vanha konkari, sillä maatila on ollut mukana tempauksessa alusta lähtien. Nyt tempausta vietettiin seitsemännen kerran.
Yrityksellä on oma myymälä, josta voi ostaa lähiruokapäivinä oman tilan ylämaankarjan lihasta sekä lampaasta valmistettuja tuotteita laidasta laitaan. Muina aikoina tilamyymälä on avoinna sopimuksen mukaan.
Teuvalta paikalle saapunut Eliisa Panttila osti kerralla pakastimeen kymmenisen kiloa pakastettua ylämaankarjan jauhelihaa.
–Olen ostanut tilan tuotteita aiemmin Reko-lähiruokarenkaasta ja tykännyt niistä, joten päätin tulla tänne hankkimaan suoraan tilalta lihaa.
Maatalouslomittajana toimiva Panttila pitää ylämaankarjan lihasta sen terveellisyyden vuoksi.
–Siinä on hyviä rasvahappoja ja sanotaan, että ulkona laiduntavan ylämaankarjan lihan omegahappokoostumus olisi lähellä kalan rasvahappokoostumusta, Panttila kertoo.
Luopajärvellä vierailijat pääsivät seuraamaan laitumella kuljeskelevien ylämaankarjan nautojen arkea ja rapsuttelemaan lampaita. Vaasassa asuva Anniina Nelimarkka silitteli aidan vieressä uteliaasti vieraita katsellutta lammasta.
–En ole ikinä aiemmin päässyt taputtelemaan lampaan pehmoista villaa, ihasteli Jalasjärvellä vanhempiensa luona vierailulla ollut Nelimarkka.
Lakeuden Highlandin isäntä Arto Huhtala jututti vieraita lammashaan vieressä.
–Ainakin aiemmin kaikissa kuudessa tapahtumassa on käynyt yli sata ihmistä ja jos sama meno jatkuu, siihen päästään nytkin. Tällä kerralla väkeä on riittänyt tasaisesti.
Jalasjärven alueella Lähiruokapäivään osallistui myös Alavallissa sijaitseva Vallinmäen tila. Kerroimme mehiläistarhaukseen keskittyvän maatilan toiminnasta jo kesällä sen jälkeen, kun Jemina Vallin emännöimällä tilalla vietettiin kesä-heinäkuun vaihteessa keskikesän juhlaa.
Ajankohtaista
Uusimmat
Kysely
A-
A+
”Olen ostanut tilan tuotteita aiemmin Reko-lähiruokarenkaasta ja tykännyt niistä, joten päätin tulla hankkimaan suoraan tilalta lihaa.”
Katja Korkiakoski
Suomessa lauantaina seitsemättä kertaa vietetty valtakunnallinen lähiruokapäivä sai ihmiset liikkeelle isoin joukoin. Samalle päivälle osui aurinkoinen sää, joten väkeä lähti kauempaakin tutustumaan maatilojen toimintaan. Jalasjärvellä aiemmin Osta tilalta -päivän nimellä tunnettuun tapahtumaan osallistui kolme maatilaa.
Keskikyläläisen Petri Huttusen isännöimän Tuohiston suoramyynnin pihamaa täyttyi vierailijoiden autoista heti aamutuimaan.
–Väkeä on kolme kertaa tavallista enemmän tänään, koska nyt paistaa aurinko. Kiirettä pitää, hymyili Huttunen myyntipöytänsä takana.
Hänen maatilansa tuottamien vapaan kanan munien lisäksi myynnissä oli syysherkkuja omenoista leipiin.
–Naurisleivät menivät puolessa tunnissa, eikä omenoissakaan kauaa kestänyt. Kananmunia riittää, naurahtaa Huttunen ostoksiaan maksamaan tulleelle Paula Kivikolle.
Ensi kertaa tilan lähiruokapäivään osallistunut Kivikko päätti ostaa munien lisäksi leipää ja jauhoja.
– Tulen kyllä toistekin.
Toisessa huoneessa Sirkka Pakkalan ja Ben Vuorisen paistinpannut kävivät kuumina, kun naiset paistoivat tilan omista kananmunista tehtyjä munakkaita lähiruokapäivän asiakkaille. Kananmunan lisäksi annokseen kuului salaattia sekä esimerkiksi nakkeja tai lihaa.
–Munia menee paljon, kertoi Ben Vuorinen paistinpannunsa takaa.
Tuohiston tilan tytär Selina Huttunen ja hänen ystävänsä Venla Vavuli olivat odottaneet lähiruokapäivää hartaasti, sillä kuudesluokkalaisilla kaveruksilla oli tapahtumassa töitä tiedossa. Tytöt kantoivat valmiita munakasannoksia telttaan asiakkaille sitä mukaa kun niitä valmistui.
–Tyttöjen apu on helpottanut meitä kovasti, kiitti Sirkka Pakkala kaksikkoa.
Luopajärveläisten Arto ja Kirsi Huhtalan Lakeuden Highland on lähiruokapäivän järjestäjien joukossa vanha konkari, sillä maatila on ollut mukana tempauksessa alusta lähtien. Nyt tempausta vietettiin seitsemännen kerran.
Yrityksellä on oma myymälä, josta voi ostaa lähiruokapäivinä oman tilan ylämaankarjan lihasta sekä lampaasta valmistettuja tuotteita laidasta laitaan. Muina aikoina tilamyymälä on avoinna sopimuksen mukaan.
Teuvalta paikalle saapunut Eliisa Panttila osti kerralla pakastimeen kymmenisen kiloa pakastettua ylämaankarjan jauhelihaa.
–Olen ostanut tilan tuotteita aiemmin Reko-lähiruokarenkaasta ja tykännyt niistä, joten päätin tulla tänne hankkimaan suoraan tilalta lihaa.
Maatalouslomittajana toimiva Panttila pitää ylämaankarjan lihasta sen terveellisyyden vuoksi.
–Siinä on hyviä rasvahappoja ja sanotaan, että ulkona laiduntavan ylämaankarjan lihan omegahappokoostumus olisi lähellä kalan rasvahappokoostumusta, Panttila kertoo.
Luopajärvellä vierailijat pääsivät seuraamaan laitumella kuljeskelevien ylämaankarjan nautojen arkea ja rapsuttelemaan lampaita. Vaasassa asuva Anniina Nelimarkka silitteli aidan vieressä uteliaasti vieraita katsellutta lammasta.
–En ole ikinä aiemmin päässyt taputtelemaan lampaan pehmoista villaa, ihasteli Jalasjärvellä vanhempiensa luona vierailulla ollut Nelimarkka.
Lakeuden Highlandin isäntä Arto Huhtala jututti vieraita lammashaan vieressä.
–Ainakin aiemmin kaikissa kuudessa tapahtumassa on käynyt yli sata ihmistä ja jos sama meno jatkuu, siihen päästään nytkin. Tällä kerralla väkeä on riittänyt tasaisesti.
Jalasjärven alueella Lähiruokapäivään osallistui myös Alavallissa sijaitseva Vallinmäen tila. Kerroimme mehiläistarhaukseen keskittyvän maatilan toiminnasta jo kesällä sen jälkeen, kun Jemina Vallin emännöimällä tilalla vietettiin kesä-heinäkuun vaihteessa keskikesän juhlaa.
Ajankohtaista
Uusimmat
Kysely
A-
A+
”Olen ostanut tilan tuotteita aiemmin Reko-lähiruokarenkaasta ja tykännyt niistä, joten päätin tulla hankkimaan suoraan tilalta lihaa.”
Katja Korkiakoski
Suomessa lauantaina seitsemättä kertaa vietetty valtakunnallinen lähiruokapäivä sai ihmiset liikkeelle isoin joukoin. Samalle päivälle osui aurinkoinen sää, joten väkeä lähti kauempaakin tutustumaan maatilojen toimintaan. Jalasjärvellä aiemmin Osta tilalta -päivän nimellä tunnettuun tapahtumaan osallistui kolme maatilaa.
Keskikyläläisen Petri Huttusen isännöimän Tuohiston suoramyynnin pihamaa täyttyi vierailijoiden autoista heti aamutuimaan.
–Väkeä on kolme kertaa tavallista enemmän tänään, koska nyt paistaa aurinko. Kiirettä pitää, hymyili Huttunen myyntipöytänsä takana.
Hänen maatilansa tuottamien vapaan kanan munien lisäksi myynnissä oli syysherkkuja omenoista leipiin.
–Naurisleivät menivät puolessa tunnissa, eikä omenoissakaan kauaa kestänyt. Kananmunia riittää, naurahtaa Huttunen ostoksiaan maksamaan tulleelle Paula Kivikolle.
Ensi kertaa tilan lähiruokapäivään osallistunut Kivikko päätti ostaa munien lisäksi leipää ja jauhoja.
– Tulen kyllä toistekin.
Toisessa huoneessa Sirkka Pakkalan ja Ben Vuorisen paistinpannut kävivät kuumina, kun naiset paistoivat tilan omista kananmunista tehtyjä munakkaita lähiruokapäivän asiakkaille. Kananmunan lisäksi annokseen kuului salaattia sekä esimerkiksi nakkeja tai lihaa.
–Munia menee paljon, kertoi Ben Vuorinen paistinpannunsa takaa.
Tuohiston tilan tytär Selina Huttunen ja hänen ystävänsä Venla Vavuli olivat odottaneet lähiruokapäivää hartaasti, sillä kuudesluokkalaisilla kaveruksilla oli tapahtumassa töitä tiedossa. Tytöt kantoivat valmiita munakasannoksia telttaan asiakkaille sitä mukaa kun niitä valmistui.
–Tyttöjen apu on helpottanut meitä kovasti, kiitti Sirkka Pakkala kaksikkoa.
Luopajärveläisten Arto ja Kirsi Huhtalan Lakeuden Highland on lähiruokapäivän järjestäjien joukossa vanha konkari, sillä maatila on ollut mukana tempauksessa alusta lähtien. Nyt tempausta vietettiin seitsemännen kerran.
Yrityksellä on oma myymälä, josta voi ostaa lähiruokapäivinä oman tilan ylämaankarjan lihasta sekä lampaasta valmistettuja tuotteita laidasta laitaan. Muina aikoina tilamyymälä on avoinna sopimuksen mukaan.
Teuvalta paikalle saapunut Eliisa Panttila osti kerralla pakastimeen kymmenisen kiloa pakastettua ylämaankarjan jauhelihaa.
–Olen ostanut tilan tuotteita aiemmin Reko-lähiruokarenkaasta ja tykännyt niistä, joten päätin tulla tänne hankkimaan suoraan tilalta lihaa.
Maatalouslomittajana toimiva Panttila pitää ylämaankarjan lihasta sen terveellisyyden vuoksi.
–Siinä on hyviä rasvahappoja ja sanotaan, että ulkona laiduntavan ylämaankarjan lihan omegahappokoostumus olisi lähellä kalan rasvahappokoostumusta, Panttila kertoo.
Luopajärvellä vierailijat pääsivät seuraamaan laitumella kuljeskelevien ylämaankarjan nautojen arkea ja rapsuttelemaan lampaita. Vaasassa asuva Anniina Nelimarkka silitteli aidan vieressä uteliaasti vieraita katsellutta lammasta.
–En ole ikinä aiemmin päässyt taputtelemaan lampaan pehmoista villaa, ihasteli Jalasjärvellä vanhempiensa luona vierailulla ollut Nelimarkka.
Lakeuden Highlandin isäntä Arto Huhtala jututti vieraita lammashaan vieressä.
–Ainakin aiemmin kaikissa kuudessa tapahtumassa on käynyt yli sata ihmistä ja jos sama meno jatkuu, siihen päästään nytkin. Tällä kerralla väkeä on riittänyt tasaisesti.
Jalasjärven alueella Lähiruokapäivään osallistui myös Alavallissa sijaitseva Vallinmäen tila. Kerroimme mehiläistarhaukseen keskittyvän maatilan toiminnasta jo kesällä sen jälkeen, kun Jemina Vallin emännöimällä tilalla vietettiin kesä-heinäkuun vaihteessa keskikesän juhlaa.
Ajankohtaista
Uusimmat
Kysely