A-
A+
Sari Haapala
Jalasjärven Alapään Eränkävijät tarjosivat hirvisoppaa maanomistajille sekä yhdistyksen jäsenille perheineen. Hirvipäivällinen tarjoiltiin Jalasrannassa viime sunnuntaina.
Jahtipäällikkö Joonas Marttila ja Alapään Eränkävijöitten puheenjohtaja Risto Valkama vastaanottivat ruokailemaan tulevat perinteiseen tapaan, eli kättelemällä jokaisen Jalasrannan eteisessä. Käteltäväksi pääsi myös Matti Mikkola, itsekin vuosikymmeniä seuran hirviporukoissa kulkenut.
– Mitähän niitä vuosia nyt on, hän ryhtyi räknäämään ja jatkoi, että 56 vuotta.
– Taidan olla porukan vanhin hirvimies. En iältäni, mutta niiltä vuosilta, jotka olen hirviporukassa kulkenut, Mikkola tuumi ennen kuin suuntasi ruokailemaan.
Marttila ja Valkama kertoivat, että emäntänä sopan keitossa on toiminut Yli-Peltolan Terttu ja keittoa oli keitetty kolmisensataa litraa.
– Niin, että sopasta piisaa yli viidellesadalle ruokailijalle. Hirviseurueemme on hoitanut kaiken muun ruokailuun liittyvän täällä, miehet tuumasivat.
Heidän hirviporukkaansa kuuluu 64 metsästäjää, ja liki jokainen osallistui hirvipäivällisen valmisteluun.
– Vuorovuosin keitto tarjotaan joko Luopajärven Pohjolassa tai täällä Jalasrannassa.
– Onhan tämä sellainen mukava tapaamispäivä, jonne tullaan koko perheen voimin vanhimmasta nuorimpaan. Täällä ovat koolla eri sukupolvet, Valkama ja Marttila totesivat.
Luopajärveläiset Riitta ja Topi Kivelä olivat ehtineet hakea jo lautaselliset hirvikeittoa ja istahtaa pöytään. Heti yhdeltätoista ei ollut vielä ruuhkaa, vaan keittokattilasta sai hakea syötävää jonottamatta. Kellon käydessä väkeä alkoi kuitenkin virrata kiihtyvällä tahdilla tupaan.
– On kyllä todella hyvää, Riitta Kivelä kiitteli keiton makua ja lisäsi, että yleensä keitosta etsitään perunoitten joukosta lihaa, mutta tällä hirvisopalla on vähän toisinpäin.
– On niin reippaasti lihaa, että perunoota pitää melekeen kattella.
– Joka vuosi tänne tulee lähdettyä. Tämä on jo perinne ja täällä näköö sellaasiakin tuttuja, joihin ei muuten niin välttämättä törmää, puoliso Topi tuumi vastapäätä.
Riittaa hymyilytti, kun hän totesi, että heillä kokki saa tänään vapaapäivän ja pääsee valmiiseen pöytään.
– Onhan se mukava joskus näinkin, hän kehui.
Juha-Matti Luoma-Lammi ja Jasmiina Kuusisto olivat lähteneet hirvisopalle Sikakylästä koko perheen voimin. Äidin vieressä istui parivuotias Eela. Pöydän päässä syöttötuolissa tavanomaisesta poikkeavaa ruokailumiljöötä ihmetteli vuoden ikäinen Emiel.
– Olen käynyt täällä ihan pikkupojasta lähtien joka vuosi, Luoma-Lammi kertoi.
Pariskunnan mielestä on mukavaa, että tällaisia tapahtumia, jotka kokoavat ihmiset yhteen, järjestetään.
– Ja keittokin on todella maistuvaa, Kuusisto hehkutti.
Ajankohtaista
Uusimmat
Kysely
A-
A+
Sari Haapala
Jalasjärven Alapään Eränkävijät tarjosivat hirvisoppaa maanomistajille sekä yhdistyksen jäsenille perheineen. Hirvipäivällinen tarjoiltiin Jalasrannassa viime sunnuntaina.
Jahtipäällikkö Joonas Marttila ja Alapään Eränkävijöitten puheenjohtaja Risto Valkama vastaanottivat ruokailemaan tulevat perinteiseen tapaan, eli kättelemällä jokaisen Jalasrannan eteisessä. Käteltäväksi pääsi myös Matti Mikkola, itsekin vuosikymmeniä seuran hirviporukoissa kulkenut.
– Mitähän niitä vuosia nyt on, hän ryhtyi räknäämään ja jatkoi, että 56 vuotta.
– Taidan olla porukan vanhin hirvimies. En iältäni, mutta niiltä vuosilta, jotka olen hirviporukassa kulkenut, Mikkola tuumi ennen kuin suuntasi ruokailemaan.
Marttila ja Valkama kertoivat, että emäntänä sopan keitossa on toiminut Yli-Peltolan Terttu ja keittoa oli keitetty kolmisensataa litraa.
– Niin, että sopasta piisaa yli viidellesadalle ruokailijalle. Hirviseurueemme on hoitanut kaiken muun ruokailuun liittyvän täällä, miehet tuumasivat.
Heidän hirviporukkaansa kuuluu 64 metsästäjää, ja liki jokainen osallistui hirvipäivällisen valmisteluun.
– Vuorovuosin keitto tarjotaan joko Luopajärven Pohjolassa tai täällä Jalasrannassa.
– Onhan tämä sellainen mukava tapaamispäivä, jonne tullaan koko perheen voimin vanhimmasta nuorimpaan. Täällä ovat koolla eri sukupolvet, Valkama ja Marttila totesivat.
Luopajärveläiset Riitta ja Topi Kivelä olivat ehtineet hakea jo lautaselliset hirvikeittoa ja istahtaa pöytään. Heti yhdeltätoista ei ollut vielä ruuhkaa, vaan keittokattilasta sai hakea syötävää jonottamatta. Kellon käydessä väkeä alkoi kuitenkin virrata kiihtyvällä tahdilla tupaan.
– On kyllä todella hyvää, Riitta Kivelä kiitteli keiton makua ja lisäsi, että yleensä keitosta etsitään perunoitten joukosta lihaa, mutta tällä hirvisopalla on vähän toisinpäin.
– On niin reippaasti lihaa, että perunoota pitää melekeen kattella.
– Joka vuosi tänne tulee lähdettyä. Tämä on jo perinne ja täällä näköö sellaasiakin tuttuja, joihin ei muuten niin välttämättä törmää, puoliso Topi tuumi vastapäätä.
Riittaa hymyilytti, kun hän totesi, että heillä kokki saa tänään vapaapäivän ja pääsee valmiiseen pöytään.
– Onhan se mukava joskus näinkin, hän kehui.
Juha-Matti Luoma-Lammi ja Jasmiina Kuusisto olivat lähteneet hirvisopalle Sikakylästä koko perheen voimin. Äidin vieressä istui parivuotias Eela. Pöydän päässä syöttötuolissa tavanomaisesta poikkeavaa ruokailumiljöötä ihmetteli vuoden ikäinen Emiel.
– Olen käynyt täällä ihan pikkupojasta lähtien joka vuosi, Luoma-Lammi kertoi.
Pariskunnan mielestä on mukavaa, että tällaisia tapahtumia, jotka kokoavat ihmiset yhteen, järjestetään.
– Ja keittokin on todella maistuvaa, Kuusisto hehkutti.
Ajankohtaista
Uusimmat
Kysely
A-
A+
Sari Haapala
Jalasjärven Alapään Eränkävijät tarjosivat hirvisoppaa maanomistajille sekä yhdistyksen jäsenille perheineen. Hirvipäivällinen tarjoiltiin Jalasrannassa viime sunnuntaina.
Jahtipäällikkö Joonas Marttila ja Alapään Eränkävijöitten puheenjohtaja Risto Valkama vastaanottivat ruokailemaan tulevat perinteiseen tapaan, eli kättelemällä jokaisen Jalasrannan eteisessä. Käteltäväksi pääsi myös Matti Mikkola, itsekin vuosikymmeniä seuran hirviporukoissa kulkenut.
– Mitähän niitä vuosia nyt on, hän ryhtyi räknäämään ja jatkoi, että 56 vuotta.
– Taidan olla porukan vanhin hirvimies. En iältäni, mutta niiltä vuosilta, jotka olen hirviporukassa kulkenut, Mikkola tuumi ennen kuin suuntasi ruokailemaan.
Marttila ja Valkama kertoivat, että emäntänä sopan keitossa on toiminut Yli-Peltolan Terttu ja keittoa oli keitetty kolmisensataa litraa.
– Niin, että sopasta piisaa yli viidellesadalle ruokailijalle. Hirviseurueemme on hoitanut kaiken muun ruokailuun liittyvän täällä, miehet tuumasivat.
Heidän hirviporukkaansa kuuluu 64 metsästäjää, ja liki jokainen osallistui hirvipäivällisen valmisteluun.
– Vuorovuosin keitto tarjotaan joko Luopajärven Pohjolassa tai täällä Jalasrannassa.
– Onhan tämä sellainen mukava tapaamispäivä, jonne tullaan koko perheen voimin vanhimmasta nuorimpaan. Täällä ovat koolla eri sukupolvet, Valkama ja Marttila totesivat.
Luopajärveläiset Riitta ja Topi Kivelä olivat ehtineet hakea jo lautaselliset hirvikeittoa ja istahtaa pöytään. Heti yhdeltätoista ei ollut vielä ruuhkaa, vaan keittokattilasta sai hakea syötävää jonottamatta. Kellon käydessä väkeä alkoi kuitenkin virrata kiihtyvällä tahdilla tupaan.
– On kyllä todella hyvää, Riitta Kivelä kiitteli keiton makua ja lisäsi, että yleensä keitosta etsitään perunoitten joukosta lihaa, mutta tällä hirvisopalla on vähän toisinpäin.
– On niin reippaasti lihaa, että perunoota pitää melekeen kattella.
– Joka vuosi tänne tulee lähdettyä. Tämä on jo perinne ja täällä näköö sellaasiakin tuttuja, joihin ei muuten niin välttämättä törmää, puoliso Topi tuumi vastapäätä.
Riittaa hymyilytti, kun hän totesi, että heillä kokki saa tänään vapaapäivän ja pääsee valmiiseen pöytään.
– Onhan se mukava joskus näinkin, hän kehui.
Juha-Matti Luoma-Lammi ja Jasmiina Kuusisto olivat lähteneet hirvisopalle Sikakylästä koko perheen voimin. Äidin vieressä istui parivuotias Eela. Pöydän päässä syöttötuolissa tavanomaisesta poikkeavaa ruokailumiljöötä ihmetteli vuoden ikäinen Emiel.
– Olen käynyt täällä ihan pikkupojasta lähtien joka vuosi, Luoma-Lammi kertoi.
Pariskunnan mielestä on mukavaa, että tällaisia tapahtumia, jotka kokoavat ihmiset yhteen, järjestetään.
– Ja keittokin on todella maistuvaa, Kuusisto hehkutti.
Ajankohtaista
Uusimmat
Kysely