A-
A+
”Kesä on ollut kuiva, mutta hunajasato on runsaampi kuin viime vuonna.”
Jari Vierula
Peräseinäjokelaista Ahon hunajaa myydään purkeissa, joiden kyljessä lukee lähihunajaa. Makea herkku on todellista lähiruokaa, sillä Ahon mehiläistarhoja on ympäri Peräseinäjokea ja valmis tuote myydään suoraan tarhurilta tai paikkakunnan elintarvikeliikkeestä.
Ahon hunaja on tehnyt kauppansa, sillä Mika Ahon mukaan elintarvikeliikkeestä myytiin viime vuonnakin tuhat rasiaa Ahon lähihunajaa.
Kesä on ollut kuiva, mutta hunajasato on runsaampi kuin viime vuonna. Sato vaihtelee alueellisesti, mutta Peräseinäjoella on edes vähän satanut, joten mehiläisten suosimia kukkia on kasvanut. Hunaja on nyt erittäin hyvälaatuista.
– Hunajan on oltava kuivaa, eli kosteusprosentin alle 18. Nyt kosteus on 14–15 prosenttia, eli hunajan laatu on aivan huippua, Aho sanoo.
Hunajaa kerätään osin kuivasta kesästä johtuen pari viikkoa etuajassa. Satokausi on lyhyt ja kiivas, sillä parin-kolmen viikon kuluttua pesistä otetaan hunajaa viimeisen kerran ja siirrytään talviruokintavaiheeseen.
Ahot ovat tarhanneet mehiläisiä viitisen vuotta. He ostivat paikalliselta tarhurilta mehiläisyhdyskunnan, jonka jälkeen tarhoja on laajennettu. Nyt heillä on 50–60 pesää eri tarhoissa. Se tekee melkoisen määrän mehiläisiä, kun yhdessä pesässä pörrää kymmeniä tuhansia mehiläisiä.
Vaikka tarhuri on suojavarusteissa, niin pistoilta ei välty. Mika Aho näyttää kättään, joka on edelleen vähän paisuksissa eilisen päivän pistoista. Vaikka käsissä on nahkaiset suojakäsineet, niin niiden kostuttua mehiläinen pääsee pistää paukauttamaan suojakäsineenkin läpi.
Hunaja kuuluu tarhurin omaankin ruokavalioon. Päivä alkaa puurolla, jossa on hunajasilmä. Myös pullan päälle levitettynä hunaja maistuu.
Ahon tarhat sijaitsevat niin metsässä kuin peltomaisemassa. Heidän hunajansa on varsinaista monikukkahunajaa, sillä mehiläiset pörräävät niin metsä- kuin peltokukissa.
Ahot hankkivat aikanaan ammattitaidon mehiläistarhaajiksi käymällä alan kurssin Ilmajoen maatalousoppilaitoksessa.
Jos haluaa todella tuoretta lähihunajaa, niin sitä saa ostaa suoraan Ahon Kiinteistöpalvelun toimipisteestä Peräseinäjoen keskustassa.
Ajankohtaista
Uusimmat
Kysely
A-
A+
”Kesä on ollut kuiva, mutta hunajasato on runsaampi kuin viime vuonna.”
Jari Vierula
Peräseinäjokelaista Ahon hunajaa myydään purkeissa, joiden kyljessä lukee lähihunajaa. Makea herkku on todellista lähiruokaa, sillä Ahon mehiläistarhoja on ympäri Peräseinäjokea ja valmis tuote myydään suoraan tarhurilta tai paikkakunnan elintarvikeliikkeestä.
Ahon hunaja on tehnyt kauppansa, sillä Mika Ahon mukaan elintarvikeliikkeestä myytiin viime vuonnakin tuhat rasiaa Ahon lähihunajaa.
Kesä on ollut kuiva, mutta hunajasato on runsaampi kuin viime vuonna. Sato vaihtelee alueellisesti, mutta Peräseinäjoella on edes vähän satanut, joten mehiläisten suosimia kukkia on kasvanut. Hunaja on nyt erittäin hyvälaatuista.
– Hunajan on oltava kuivaa, eli kosteusprosentin alle 18. Nyt kosteus on 14–15 prosenttia, eli hunajan laatu on aivan huippua, Aho sanoo.
Hunajaa kerätään osin kuivasta kesästä johtuen pari viikkoa etuajassa. Satokausi on lyhyt ja kiivas, sillä parin-kolmen viikon kuluttua pesistä otetaan hunajaa viimeisen kerran ja siirrytään talviruokintavaiheeseen.
Ahot ovat tarhanneet mehiläisiä viitisen vuotta. He ostivat paikalliselta tarhurilta mehiläisyhdyskunnan, jonka jälkeen tarhoja on laajennettu. Nyt heillä on 50–60 pesää eri tarhoissa. Se tekee melkoisen määrän mehiläisiä, kun yhdessä pesässä pörrää kymmeniä tuhansia mehiläisiä.
Vaikka tarhuri on suojavarusteissa, niin pistoilta ei välty. Mika Aho näyttää kättään, joka on edelleen vähän paisuksissa eilisen päivän pistoista. Vaikka käsissä on nahkaiset suojakäsineet, niin niiden kostuttua mehiläinen pääsee pistää paukauttamaan suojakäsineenkin läpi.
Hunaja kuuluu tarhurin omaankin ruokavalioon. Päivä alkaa puurolla, jossa on hunajasilmä. Myös pullan päälle levitettynä hunaja maistuu.
Ahon tarhat sijaitsevat niin metsässä kuin peltomaisemassa. Heidän hunajansa on varsinaista monikukkahunajaa, sillä mehiläiset pörräävät niin metsä- kuin peltokukissa.
Ahot hankkivat aikanaan ammattitaidon mehiläistarhaajiksi käymällä alan kurssin Ilmajoen maatalousoppilaitoksessa.
Jos haluaa todella tuoretta lähihunajaa, niin sitä saa ostaa suoraan Ahon Kiinteistöpalvelun toimipisteestä Peräseinäjoen keskustassa.
Ajankohtaista
Uusimmat
Kysely
A-
A+
”Kesä on ollut kuiva, mutta hunajasato on runsaampi kuin viime vuonna.”
Jari Vierula
Peräseinäjokelaista Ahon hunajaa myydään purkeissa, joiden kyljessä lukee lähihunajaa. Makea herkku on todellista lähiruokaa, sillä Ahon mehiläistarhoja on ympäri Peräseinäjokea ja valmis tuote myydään suoraan tarhurilta tai paikkakunnan elintarvikeliikkeestä.
Ahon hunaja on tehnyt kauppansa, sillä Mika Ahon mukaan elintarvikeliikkeestä myytiin viime vuonnakin tuhat rasiaa Ahon lähihunajaa.
Kesä on ollut kuiva, mutta hunajasato on runsaampi kuin viime vuonna. Sato vaihtelee alueellisesti, mutta Peräseinäjoella on edes vähän satanut, joten mehiläisten suosimia kukkia on kasvanut. Hunaja on nyt erittäin hyvälaatuista.
– Hunajan on oltava kuivaa, eli kosteusprosentin alle 18. Nyt kosteus on 14–15 prosenttia, eli hunajan laatu on aivan huippua, Aho sanoo.
Hunajaa kerätään osin kuivasta kesästä johtuen pari viikkoa etuajassa. Satokausi on lyhyt ja kiivas, sillä parin-kolmen viikon kuluttua pesistä otetaan hunajaa viimeisen kerran ja siirrytään talviruokintavaiheeseen.
Ahot ovat tarhanneet mehiläisiä viitisen vuotta. He ostivat paikalliselta tarhurilta mehiläisyhdyskunnan, jonka jälkeen tarhoja on laajennettu. Nyt heillä on 50–60 pesää eri tarhoissa. Se tekee melkoisen määrän mehiläisiä, kun yhdessä pesässä pörrää kymmeniä tuhansia mehiläisiä.
Vaikka tarhuri on suojavarusteissa, niin pistoilta ei välty. Mika Aho näyttää kättään, joka on edelleen vähän paisuksissa eilisen päivän pistoista. Vaikka käsissä on nahkaiset suojakäsineet, niin niiden kostuttua mehiläinen pääsee pistää paukauttamaan suojakäsineenkin läpi.
Hunaja kuuluu tarhurin omaankin ruokavalioon. Päivä alkaa puurolla, jossa on hunajasilmä. Myös pullan päälle levitettynä hunaja maistuu.
Ahon tarhat sijaitsevat niin metsässä kuin peltomaisemassa. Heidän hunajansa on varsinaista monikukkahunajaa, sillä mehiläiset pörräävät niin metsä- kuin peltokukissa.
Ahot hankkivat aikanaan ammattitaidon mehiläistarhaajiksi käymällä alan kurssin Ilmajoen maatalousoppilaitoksessa.
Jos haluaa todella tuoretta lähihunajaa, niin sitä saa ostaa suoraan Ahon Kiinteistöpalvelun toimipisteestä Peräseinäjoen keskustassa.
Ajankohtaista
Uusimmat
Kysely