1. Kesäkeittiön ja kasvien taikaa – Maarit ja Mikko Annala

Polku kiemurtelee istutusten välissä kohti vaaleankeltaisen vanhan talon ulko-ovea. Aivan talon eteen on tehty idyllinen oleskelutila. Kolme vuotta sitten rakennetun kesäkeittiön terassin grillissä valmistuvat herkut, joita voi maistella viereisellä puupatiolla pöydän ääressä. Sateella pöydän ääreen pääsee myös sisätiloihin.

– Ensin istutin Espoosta tuomani ja hartaudella keräämäni kuunliljat vanhan kukkapenkin jatkoksi. Ne ovat suosikkejani, selvittää Maarit Annala.

Vähitellen istutuksia on tullut lisää. Kukkapenkit kiertävät nyt puutarhaa eri puolilla pihaa.

– Mikkokin on innostunut vähitellen. Minä vastaan puu- ja hän metallitöistä.

Pihatöissä on käytetty kierrätysmateriaaleja. Kukat kasvavat vanhoissa emalikattiloissa, yrttitarhat sijaitsevat kesäkeittiön vieressä vanhan kaivonrenkaan sisällä, ja kaivurin telarattaiden keskeltä pilkistää kukkia.

– Tähän on käytetty enemmänkin oivalluksia kuin rahaa. Pihatakkaa varten löytyy jo vanhoja tiiliä.

Hyötytarhaakaan ei ole unohdettu. Kolmevuotiaan Mikaelin tarhassa kasvaa kaikkea syötävää ja nättiä: pensasmustikkaa, mesimarjaa ja marjasinikuusamaa. Mansikoitakin löytyy, ja lapsen iloksi myös tomaatteja.

VIIKON KYSYMYS

Suomessa valmistellaan SOTE-uudistusta. Jos valinnanvapauslaki astuu voimaan, valitsen


KUVAGALLERIAN VIIMEISIN

Mikko Jokipii ja Juha Siirtola lausuivat Aukustilauantain lopuksi kiitoksensa kuluneesta 18 vuodesta ja juonsivat lavalle Aukustin viimeisen päälavaesiintyjän, Olavi Uusivirran.
Katso kaikki kuvagalleriat