Luomun kysyntä kasvaa tasaisesti

Kujalan tila Koskuella on ollut jo parikymmentä vuotta luomumaitotilana. Tavanomaisesta tuotannosta siirryttiin luonnonmukaiseen vähitellen 90-luvun lopussa.

– Naapuritilat siirtyivät ensin luomuviljelyyn ja seurasin sivusta heidän toimintaansa. Sadot eivät näyttäneet kärsivän siitä suuresti, joten päätin kokeilla itsekin. Eikä sitä päätöstä tarvinnut jälkikäteen katua, Rauno Kujala muistelee.

Tilan nykyinen isäntä, Raunon poika Tapio Kujala, näkee luonnonmukaisen tuotannon myös erikoistumisen mahdollisuutena.

– Miksi pitäisi tehdä asiat samalla tavalla kuin muut? Luomutuotanto antaa tilalle mahdollisuuden sekä erikoistua että erottua.

Lue lisää JP Kunnallissanomista.